sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kävin tänään fallkullassa eläimiä katsomassa, kilit oli ihania! Myös VPK talolla kävin kun siellä taidemyynti näyttely, nauratti kun oli laitettu Palmun työkin ylösalaisin ;) . Mutta siellä oli hienoja töitä, ja eniten jäi mieleen Sirak Abassayn öljyvärimaalaukset, hienoa sanon. Hän on Kazakstanista kotoisin ja asunut 15 vuotta suomessa. Haluaisin löytää hänen kotisivuansa tms eli jos joku tietää miten nimi oikeasti tai mahdollisesti kirjoitetaan niin kertokoon mulle, en löytänyt mitään viitettä häneen tuolla nimellä..

Sain ison työn valmiiksi, puoli litraa liimaa varmaan kuluikin sen kokoamiseen ja aikaa paljon..
Lisäsin myös liuskoja(osa oli tippunut) ja mustetta. Katsotaan vieläkö jatkan vai onko tämä nyt tässä.

Yksityiskohtia alla. Työ on omakuva ja omaelämänkerrallinen.





Työ koostuu 4:stä isosta akvarelli paperista jotka oli vain teipattu yhteen ja päälle liimatut esineet piti myös kasassa, joten olen tukipahvia ja vahvaa paperia liimaillut taakse ja tilasin kiilapuut Tapanilasta tähän. Ne valmistui alle vuorokaudessa! 160 x110 n työllä mittaa, eli on saman pituinen kuin minä ;)

Fallkullassa oli aivan ihana puu, haluan maalata sen vielä joskus!



perjantai 27. huhtikuuta 2012

Grafiikan kokeiluja

Tässä grafiikan kokeiluja, alan päästä vireeseen juuri kun loppuu työhuoneella työskentelyni vajaan viikon päästä :) , mutta ei auta itku markkinoilla joten teen tiiviisti niin kauan kuin voin ja sitten alan maalaamaan..
Mulla on oikein hyvät värit: sininen, punainen, keltainen ja musta. Niillä tulee kokeiltua vaikka mitä värejä. Koulussa tein suurimmaksi osaksi sini-musta, ruskea-musta värejä -tyyylsää ;) , vaikka osassa se toimii.

Oli vähän tälläistä kökön väristä paperia niin sitten testailin tälläisiä. Luonnossa paperi näyttää siltä kuin siihen olisi kahvi tai tee kaatunut :P ei siis kiva niinkuin pelkästään.
 Chine collé, akvarelli.

 Kolmella laatalla ja värillä (etsaus). Pitää vielä ottaa uusinta vedos tästä.

 Chine collé, akvarelli

 Etsaus, akvatinta, Chine collé, akvarelli (Mekko on paperia ja pitsiä)



Tähän kuuluisi useampi työ. Kaikkia en saanut valmiiksi, mutta yhden yritän tähän vielä löytää. Työ kertoo sarjakuvana kuusivuotiaana minun parhaasta ystävästäni, aikuisena en löytänyt häntä facebookista ym. ja sain kuulla vuosi sitten, että hän on menehtynyt sydänsairauteen. Tämä on hänen muistolleen.

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Olen päivitellyt kotisivuani http://katjaintonen.nettisivu.org/ käy kurkkaamassa :)
Kevät tulee kohisten ja tekee mieli tehdä keväisiä teoksia, tässä on kevättä jos missä :)

Valmistujais juhlia vietettiin, oli mukana oikein "kuvaajakin" , tyttöni kärtti kameraa ja lopulta annoin hänen kuvat juhlia. Tässä hänen "omakuvansa" Ja melkein suuttui kun meinasin että otan hänestäkin kuvan "Mä otin jo, ei sun tartte enää!" Eli tässä siis :


Muutenkin hänen ottamat kuvat oli hauskoja, koko 100cm pituudellaan oli kuvat otettu joten lapsen näkökulmasta varsinaisesti. Ihmiset oli vähän päättömiä ja takapuolia oli kuvattu sekä hauskoja yksityiskohtia :)



Jätetään ne päättömät ihmiset ja takapuolet lisäämättä kuitenkin. Kyllä Minjasta(melkein 4v) vielä hyvä kuvaaja tulee.. Ja löytyi joukosta hyviäkin kuvia, isomummuansa Minja kuvasi oikein hyvin, pitää muistaa teettää mummulle kuva kanssa..

perjantai 13. huhtikuuta 2012



Lintusia.




Eilen ulkoa löysin pellen, se oli niin surkea ilmestys, mahalleen valokeilaan kaatunut, silti suu hymyssä joten siitä tuli kolme akvarellia. Pellen vein lainattuani takaisin, ei ole pelle ressu vielä päässyt kotiin :) .
Kaikki kotisivullani nähtävissä. Olen maalannut ahkerasta taas pitkästä aikaa akvarelleillä. Tuotoksia nähtävissä myöhemmin lisää.

Tällä viikolla olen myös kulttuuria harrastanut kovasti. Ateneumissa Carl Larssonin töihin tutustumassa kävin, Rembrandtia ihailemassa Sinerbykoffin taidemuseossa, Kiasmassa oli myös hyvä näyttely http://www.kiasma.fi/ohjelmisto , sarjakuvaa uudesta näkökulmasta ja musiikkiaiheisia teoksia. Monet galleriatkin olen läpi käynyt niistä Jade-galleriassa viimeiseksi, Pauli Luoman töitä olin ihastelemassa.
Eli hyvin erilaista taidetta. Eniten mua inspiroi Kiasma tällä kertaa :) .